3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
ŠOLA
PROJEKTI
NAPOVEDNIK Vrtec | Šola
60155 ŠOLA: 21.6.2019 od 8.00 do 13.00
Veselo v počitnice
60157 ŠOLA: 22.6.2019
Dvodnevni planinski izlet na Janče
60168 ŠOLA: 24.6.2019 od 9.00 do 10.00
Svečana podelitev spričeval
60169 ŠOLA: 24.6.2019 od 8.00 do 9.00
Proslava ob dnevu državnosti
DOGODKI Vrtec | Šola
ŠPORTNI DAN 
V sredo, 19. 6. 2019, je bil za učence od 1. do 5. razreda zadnji športni dan v tem šolskem letu. Preživeli smo ga na kopališču v Cmureku, kjer so se otroci naužili plavanja, kopanja in iger v družbi vrstnikov.   
MEDNARODNI FESTIVAL TALENTOV
Ob zaključkiu šolskega leta smo se s skupino učencev od 6. do 9. razreda udeležili Mednarodnega festivala talentov na OŠ Franceta Prešerna v Črenšovcih. Učenci so predstavljali svoje uspešno delo iz pouka matematike in razširjenih interesnih dejavnosti. Nekateri med njimi so predstavljali didaktične igre in druge pripomočke, ki so nastali za utrjevanje in poglabljanje matematičnih znanj, drugi pa Lego programirnje in raziskovalno delo. S svojo predstavitvijo dela so na festivalu izstopali, kar se je videlo tudi po zanimanju obiskovalcev in novinarske ekipe. To je pohvala za celotno šolo. Čestitamo vsem učencem, ki so prispevali k doseženemu uspehu, in jim želimo še veliko vneme in raziskovalnega duha. Mentorici Lidija Grubelnik in Lidija Jug
NAGRADNI DAN
Učenci 6. b smo današnji športni dan preživeli ločeno od ostalih učencev. Izkoristili smo nagrado, ki smo jo prejeli marca za najboljšo pustno masko in točko.  Nagrado smo uresničili v gibalnem parku v avstrijskem Gamlitzu. Naplavali smo se, preizkusili svoje motorične spretnosti, se smejali in med ranovrstnimi aktivnostmi uživali v prijetnem druženju.  
ŠPORTNI DAN PLAVANJE
Učenci od 6. do 8. razreda so danes preživeli zadnji športni dan - plavanje - na bazenih v avstrijskem Cmureku. Uživali so v plavanju, spuščanju po toboganu in raznih vodnih igrah. Želimo, da bi tudi učenci od 1. do 5. razreda imeli jutri tako zabaven dan.
NAGRADNA VOŽNJA S KOČIJO
Vsi učenci  podružnične šole Velka so se vse leto trudili upoštevati pravila šolskega reda, dvanajst pa jih je izstopalo po svojem vedenju. Za te 'naj učence' je bil v ponedeljek organiziran prav poseben izlet. S kočijo in konjsko vprego so se odpeljali na Spodnjo Velko na turistično kmetijo Dreier. Tam so si ogledali nasade češenj in vinograd, v hiši pa razstavo likovnih del likovne kolonije likovnih pedagogov, ki je tam ustvarjala pretekli vikend. Vsi učenci so bili pogoščeni z okusnimi jagodami, češnjami, malinami in ribezom. Prijazna gospodinja Danica je spekla še okusne štručke, žejo pa so si pogasili z domačim jagodnim sokom. Vožnja s konjsko vprego in prijaznim kočijažem Stanetom je bila prava atrakcija  tudi za prebivalce Spodnje Velke, ki so nevsakdanjim potnikom prijazno mahali v pozdrav.
RAZREDNI MUZEJ IN VOŽNJA S KOČIJO
Učenci 3. a in 3. c so za učence ostalih razredov na Zg. Velki pripravili razredni muzej. V šolo so prinesli stare predmete in jih predstavili. Povabili so tudi g. Methansa, ki jih je pred mesecem dni popeljal po svojem etnološkem muzeju. Po predstavitvi so se učenci 3. a in 3. c s kočijo, ki so jo vodili konji, popeljali po Zg. Velki.